Sanningen om arbetsmarknaden..

Postad i: Åsiktsinlägg

Som rubriken lyder. Sanningen om arbetsmarknaden.
Detta är något jag tänker ta upp nu.
Innan idag skriver en vän till mig att h'n inte orkar mer. Jag ringer då upp denna vännen och frågar vad som händer.
Då får jag svaret tillbaka " jag är trött på att bli nekad jobb hela tiden, jag har lämnat cv personligen. Jag lägger all tid på att leta massor jobb om dagen." jag hör hur förstörd min vän är.
Är det rätt att bara för man inte har utbildning eller körkort inte ska få möjlighet att jobba?
Myndigheter skriver och pratar så mycket om att ALLA ska få en chans till att få jobb. Men det stämmer inte med verkligheten.
Det är helt sjukt att ni gör allt för att se bra utåt men när det egentligen inte är sanningen.
Bara för att vi inte har någon utbildning eller något körkort betyder det inte att vi inte kan saker eller att vi inte borde få samma möjlighet att få jobb.
Vid några tillfällen har vi mer erfarenhet än folk med utbildning.
Jag tycker verkligen att myndigheter ska sluta göra saker för att se bra ut när sanningen är långt ifrån de som sägs.
Jag vet att vi inte är ensamma om detta och jag önskar att fler vågade prata om det.
Tillsammans kan vi göra förändringar.
Jag behövde bara skriva av mig.
Ha en fortsatt bra kväll.

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Fast jag har inget körkort eller utbildning... förutom grundskola. Jag har haft 3 jobb detta året och har slutat de senaste 2 för att jag har hittat bättre jobb. Och utav dessa 3 jobb har jag endast sökt 1 av dom. De andra har dom hittat mig på arbetsförmedlingens sida. Det handlar om hur man uppträder på intervjun, hur du är som person och om du passar in i företaget. Detta jobbet jag har nu ska man egentligen ha en gymnasier utbildning, det har dom som krav men dom har struntat i det med mig.
ullizbulliz
ullizbulliz,
Ja men du har förmodligen haft tur. Det finns folk som har hamnat snett, det finns folk med funktionsnedsättning som inte får någon chans överhuvudtaget. Jag är glad för din skull men tyvärr så vet jag många som hamnat där som jag beskriver i texten. Jag säger ju självklart inte att detta gäller alla men jag vet väldigt många som det gäller vilket är riktigt tråkigt. Jag hoppas du trivs på ditt jobb och underbart att höra att du har fått den möjligheten 😊
nouw.com/ullizbulliz