Veckans intervju med Angelica

Postad i: Veckans intervju
Då var det dags för veckans intervju! :D
Denna gången är det Angelica som valt att ställa upp!
Hennes blogg hittar ni HÄR 1. Vilken/Vilka diagnoser har du ?
2. Hur gammal var du när du fick din/dina diagnoser?
3. Fick du någon hjälp när du fick diagnosen ? vad isåfall?
4. Hur såg ditt liv ut innan du fick diagnosen ?
5. Hur länge hade du misstankar om att du hade en diagnos ?
6. Hur ser ditt liv ut nu efter du fått veta om din diagnos ?
7. Har det påverkat ditt liv negativt/positivt?
8. Känner du att samhället har förståelse för diagnoser?
svar hittar ni här under: 1. Jag har diagnoserna Autismspektrum tillstånd, dock endast med symtomen ljud, ljus känslig. Klarar inte av stress. Jag har också fått diagnoserna GAD (generaliserat ångestsyndrom)depression, OCD (tvångssyndrom) ångest.
2. Depression och ångest fick jag veta i klass 9. Dem andra diagnoserna fick jag när jag var lite mer än 20 år, minns inte helt. Men jag har ju haft diagnoserna mycket längre, bara inte vetat vad jag lidit av.
3. Jag fick antidepressiva redan i 9an och sömntabletter då jag inte alls kunde sova. Sen när jag fick min autismspektrum diagnos så var jag iväg på föreläsning/utbildning kring diagnosen, där man samtidigt fick träffa andra. Annars är det mediciner jag får för alla problem. Dock ska jag påbörja ERGT denna månaden och sedan känsloskola. Alltså en grupp behandling.
4. Innan jag fick mina diagnoser var mitt liv ibland ganska stabilt, men vissa perioder kaos. Det hela slutade med att jag gick in i väggen och blev sjukskriven, då startade dem en utredning som gjorde att jag till slut fick veta vad jag lider av. Dock klarar jag ännu inte av att arbeta, 6 år senare..
5. Jag har misstänkt att jag haft någon diagnos sen jag var barn, då jag levt med utbrott så länge jag kan minnas. Men vad har jag inte vetat. Depression förstod jag att jag hade då jag i 9an ville avsluta mitt liv. Men som tur är fick jag hjälp snabbt.
6. Mitt liv nu är lite mer stabilare, dock med hjälp av medicin. Jag kan mer kring mina diagnoser och vågar prata mer om hur det är att leva med psykisk ohälsa. Jag ser ljusare på framtiden då jag blivit godkänd till ERGT behandling, vilket är på tiden!
7. På ett sätt så är mina diagnoser positivt, det gör att jag kan hjälpa andra med liknande diagnoser, stötta och bara finnas för andra. Men negativt då jag har mina perioder då jag inte orkar med livet i sig och har det jobbigt med mina tvång, som kan ta sin tid.
8. Nej, det är inte många som förstår. Så fort någon får veta diagnoserna så pratar dem till mig som att jag vore ett barn. Eller om jag är hos en läkare tex, så om jag har med mig en familjemedlem som stöd, så pratar dem till den personen men inte till mig.. Väldigt fel! läkare borde kunna mer kring dessa diagnoser och veta hur man behandlar en patient Tack för du ställde upp! <3

Gillar

Kommentarer

AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Tack för att jag fick ställa upp! <3
nouw.com/angelicaelversson
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Länkar till detta inlägget på min blogg hoppas det är okej 😊
nouw.com/angelicaelversson
ullizbulliz
ullizbulliz,
Jennifer Queen,
Bra och viktig intervju! 😊 Fina Angelica 😃
thequeenie.se
ullizbulliz
ullizbulliz,