Veckans intervju med Emilie

Postad i: Veckans intervju

Denna veckan handlar det om folks förflutna!

Jag har en del som valt att ställa upp både som jag kommer länka men en del som valt att vara anonyma!


Denna gången är det @emiliesbeauty

Hennes blogg hittar ni HÄR1. Har du råkat ut för något i ditt förflutna du inte kommer glömma? både bra /dåligt ? Vad isåfall ?

Ja jag har ett ex som har påverkat mig väldigt negativt och gjorde hemska saker. Konsekvenserna jag har fått ta efteråt är både ätstörning och depression. Det påverkar mig än idag då det har skapat problem i mitt nuvarande förhållande och mitt psyke.
2. kan du beskriva känslan under & efter händelsen ?

Under händelsen har jag inte så många känslor som jag kommer ihåg utan jag var i chock i drygt ett år, sen kom mina psykiska problem, jag straffade mig själv omedvetet och jag blev stammis på BUP som hjälpte mig väldigt mycket med psykolog och läkare. Min kropp blev min utmaning och jag var besatt av mat och träning, under den här tiden åt jag också antidepp tabletter. Jag har min familj och pojkvän att tacka för att jag har rest mig idag.


3. Har händelsen på något sätt skadat dig ?

Ja det säger ju sig själv, idag har jag väldigt svårt för män. Jag hatar att gå framför en man i t.ex. trappor, jag vill gömma min kropp och jag vill undvika min förra ort så mycket som möjligt. Jag har ångest och har svårt för mina känslor ibland och vill helst inte lämna lägenheten. Jag tror inte allt är pga vad jag gick igenom men det är grejer som har påverkat varandra. Sen att jag är en HSP person gör inte saken bättre, högkänslig.
4. var det något bra med händelsen ?

Mycket bra har kommit också, jag är starkare som person, min nuvarande pojkvän och jag har en extremt stark relation och jag har större empati för andra som varit med om samma sak, jag har en större vilja att hjälpa andra och det försöker jag göra via bloggen. Jag skriver när jag har dåliga dagar och visar att det är okej att man inte mår bra alla dagar.


5. Hur mår du idag efter händelsen ?

Idag, förutom det jag nämnde tidigare, mår jag helt okej, det finns bra dagar och det finns dåliga. Men jag känner mig stark och vissa dagar t.o.m. ren i huvudet.


6. när du ser tillbaka på händelsen, hur reagerar du idag då? Finns det något som hade kunnat vara annorlunda under händelsen ?


När jag tänker tillbaka blir jag väldigt arg, jag blir arg över att jag inte gick hela vägen till rättegång, att jag lockades tillbaka, att jag var svag, att jag inte gjorde det som var rätt. Men jag var ett barn, jag visste inte bättre. Karma kommer väl till slut. Hur jag bearbetar det idag är att prata om det, det är viktigt när det är något negativt som påverkar en, man måste kunna våga vara öppen och dela med sig. Annars kommer ingenting förändras och fler kommer lida.


Tack för att du delade med dig!
Otroligt hemskt verkligen, men det är bra att du vågar prata om det, det kan hjälpa många som befinner sig i samma situation!❤


Gillar

Kommentarer

emiliesbeauty
emiliesbeauty,
Tack för jag fick ställa upp! 😊
nouw.com/emiliesbeauty