Veckans intervju Therese

Postad i: Veckans intervju

Då var det dags för denna veckans intervjuer😄

Denna veckan är ämnet att vara förälder


Denna gången är det @Pengarellerpyssel som ställt upp !

Hennes blogg hittar ni HÄR


1 Hur gammal var du nä du fick ditt / dina barn ?

Jag skulle fylla 35

2 Hur länge hade du och pappan/mamman till barnet varit tillsammans?

Vi hade varit tillsammans nio månader när vi blev gravida och alltså 18 mån när sonen föddes.

3 Hur ser eran relation med den andra föräldern ut idag ? Påverkas ert/erat barn något av detta?

Vi är sambos och lever tillsammans alla tre. Vi har en fungerande och nära relation vilket vi såklart tror är bra för vårt barn.

4 Hur skulle du beskriva känslan du hade när du var gravid ?

Jag älskade att vara gravid. Jag tycker att gravida kvinnor är vackra och jag har aldrig känt mig så vacker som när jag var gravid. Jag hade en väldigt enkel graviditet och allt kändes bra.

5 hur skulle du beskriva din känsla efter graviditeten ?

Glädje, besvikelse och trötthet. Underbart med det lilla livet. Besviken över att ha missat födelsen då det blev akut/katastrofsnitt och jag blev sövd. Trött. Hela första tiden var vi nog i ett töcken av overklighet och trötthet.

6 vad är det bästa med att vara förälder?

Att få vara så nära och lära känna den här lilla individen. Sonen är helt fantastisk och skänker så mycket mening och glädje till livet. Jag har upplevt mycket innan, studerat och rest och gjort mycket. Mitt liv känns dock meningsfullare och så mycket lyckligare nu. Att bara vara tillsammans.

7 har ditt liv förändrats sedan du blev förälder? om ja, på vilket sätt?

Ja mina prioriteringar har förändrats. Nu vill jag gärna vara hemma och bara vara med sonen och sambon i vår lilla familjebubbla. Att göra långa resor till exotiska länder känns inte alls så viktigt. Jag har som största önskan att vi föräldrar ska kunna jobba så lite som möjligt för att kunna vara tillsammans så mycket som möjligt. Jag har också ett starkare engagemang för miljön vilket kanske delvis har med sonen och hans framtid att göra. Jag är som person tröttare men lyckligare.

8 vilket är det underbarate ögonblicket du har som förälder?

Inget specifikt men varje gång jag får kramar och kärleksförklaringar från sonen. Också varje morgon när han vaknar och blir glad över att se mig bredvid sig.

9 skulle du vilja ha fler barn ?

Nej. Vi är så otroligt nöjda med ett barn. Han är fantastisk. Jag ser inte vitsen med att skaffa en till när sonen vi har ger oss så mycket glädje. Att få ett till barn skulle inte ge oss mer av något- utom möjligtvis dåligt samvete för att vi inte skulle hinna ge vardera barn så mycket uppmärksamhet som vi skulle vilja. Andra hävdar att vi borde skaffa ett syskon för sonens skull men jag anser att man måste önska det som förälder också i så fall.

10 vad är det sämsta med att vara förälder?

Mindre tid för egna projekt och mindre tid för sambon. I början var det mindre sömn men sonen har sovit oförskämt bra sedan dess. Ser väldigt få nackdelar.

Tack för att du ställde upp!

Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Funderar ni på mer barn eller räcker de?:)
nouw.com/jagochminahjärtan
Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Bara roligt att vara med! Om frågan var ställd till mig Jagochminahjärtan så nej vi vill inte ha fler. Utförligare svar på det under fråga 9 i intervjun 😊
nouw.com/pengarellerpyssel